sâmbătă, 5 ianuarie 2008

Despre incalzirea globala

Am fost provocat de un comentariu la articolul anterior asa ca vreau sa va spun parerea mea despre incalzirea globala. In primul rand trebuie sa spun ca sunt ecologist convins. Urmatoarea masina pe care mi-o voi cumpara va fi un hibrid sau va functiona cu biodiesel :-)

Am vazut o multime de documentare si filme despre incalzirea globala si poate sunt influentat de ele. Filumul lui Al Gore (An Inconvenient Truth) care abordeaza aceasta tema este poate prea dur si prea exagerat, nu stiu daca l-ati vazut, dar are un sambure de adevar, asta e clar! Nu lua Al Gore premiul Nobel degeaba!

Nu discuta toata lumea despre incalzirea globala doar ca sa mai avem un subiect de discutie; pana si americanii (cei mai ignoranti dupa parerea mea despre acest subiect) se gandesc sa faca ceva in aceasta directie.

Si eu sunt bucuros ca avem o iarna normala in sfarsit, cu frig si zapezi ca in copilarie, ca s-a refacut calota glaciara si avem sperante de un 2008 normal.

Dar de ce sa nu facem fiecare din noi cate ceva (char daca incalzirea globala este doar o poveste pentru media). Sunt lucruri marunte care daca ar fi respectate de cat mai multi s-ar vedea rezultatele. Ca sa nu mai spun ca unele sunt in avantajul nostru: un bec cu consum mic reduce factura la curent, o masina cu consum redus de combustibil scade cheltuielile lunare si exemplele pot continua.

Sunt patetic? Poate ca da, dar as vrea ca si copiii copiilor mei sa se bucure de zapada peste 25 de ani!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Incalzirea si racirea a fost intotdeauna GLOBALA!Orice fenomen atmosferic sau de alta natura de pe glob influienteaza intr-un fel sau altul si alte taramuri...Ciclicitatea glaciatiunilor in istoria geologica a Pamantului este dovedita numai ca durata lor nu este legata de istoria omului.Timpul istoric al Pamantului este incomparabil cu cel al omului.Cand ma gandesc ca in vremea lui Petru Cercel(sec XVI lea) in ianuarie au inflorit ciresii imi dau seama ca si copiii copiilor vostrii vor avea ocazia sa constate asemanarea dintre iarna aceasta si altele asta nefiind decat o copie.Asa cum dealtfel a fost cea de anul trecut.Eu inca astept iarna din 1954,februarie 8 cand ,de la Bucuresti pana la noi si de la noi pana la Iasi ,zapada avea in unele locuri peste 3 metri .Doua saptamani totul a stagnat.Ce frumos era!!!Nu scoala,nu griji,faceam la oameni de zapada de cate doi metrii la baza,garla era inghetata tun...Nu se vaita nimeni de nimic!!!

Nour Mihail Ionescu spunea...

Da, ar trebui sa fim mai atenti fiecare din noi...
Dar mie mi-ar placea sa fie vara mai lunga...-:)))
Sa se prelungeasca sezonul estival cu inca vro luna de zile...

Anonim spunea...

iti recomand o masina de la toyota

Povesti de adormit oamenii mari spunea...

Nasuleeeeee.... Lasa provocarile..ca astea-s peste tooott...Scrie aici ceva nou si frumos. Ce mai face Catalina? Dar Serban? Pe unde-ati mai petrecut zilele astea?
Un blog, cum ca ai inceput munca si ca e naspa si ca nimeni nu are chef de nimic. :D
Sau unu cu... perspectivele pe noul an...Saaaaaauuu cu ce vrei tu, numa' sa fie..
O zi mi-nu-na-ta!